Dulceata de afine

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 5034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg afine
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • o lingurita sare de lamaie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse  le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam peste afine. Le va da o aroma deosebita.

Lasam sa fiarba dulceata , invartind mereu pina cand aceasta se intareste, se ingroasa.Testam punans pe o farfuriuta o lingurita de dulceata pe care o lasam sa se raceasca. Daca nu este destul de inchegata dupa o ora, o ora jumate de fiert, adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea un clocot. Daca se formeaza spuma deasupra, o indepartam cu ajutorul unei linguri.

Cand dulceata este gata , umplem borcanele spalate si bine scurse cu ea, asa fierbinte, asezand borcanele intr-o tava( in cazul in care s-ar sparge vreunul). Dupa ce sunt pline se pun capacele la borcane, se strang , se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac. Le lasam apoi sa se raceasca intr-o lada in care am pus paturi sau o plapumioara, le acoperim si le lasam asa pina a doua zi cand le putem pune in camara.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Va recomand borcanele cu capace pentru ca afinele(sau alte fructe) isi vor pastra culoarea, un timp mai indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rabarbar si capsuni