Dovlecei umpluti

de DanMonica in Pui, 27 Mar 2012 | 4027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • unt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam toate ingredientele si le punem la fiert sau in steamer.

Pieptul de curcan l-am pus in steamer pentru 80 minute. Dupa ce au trecut 50 minute am adaugat cartoful si morcovul. Dovlecelul l-am taiat pe jumatate, in lung, si l-am lasat la aburi numai pentru 10 minute (daca il fierbem nu il lasam mai mult de 4-5 minute); nu trebuie sa se fiarba tare pentru ca se va mai coace si la cuptor.

Dupa ce s-au patruns bine pisam cartoful si morcovul, taiem carnea marunt si pregatim un pireu pe care il amestecam cu unt si sare.

Dovlecelul il scobim la mijloc, iar miezul scos il amestecam cu pireul.

Umplem jumatatile de dovlecel cu amestecul de legume si carne,  le asezam pe o tava unsa cu putin unt si turnam pe langa ele apa (atat cat sa nu atinga umplutura).

 Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana scade apa. 

Dupa ce scoatem dovlecelul din cuptor radem putin cascaval peste si il servim cald, cu iaurt sau smantana.

 

Pofta buna !

 


 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti