Când începe sezonul dovleceilor, nu ratăm nicio ocazie să îi savurăm sub diferite forme. Astăzi vă prezentăm dovlecei pane, într-o crustă super crocantă, pe care i-am savurat alături de cel mai delicios sos de usturoi.
Pentru acești Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți, sunt necesare ingredientele următoare: dovlecei, ouă, făină, fulgi de porumb, usturoi, ulei, zeamă de lămâie și lapte.
Cum se prepara acesti Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți:
Într-un bol înalt, pune usturoiul, un praf de sare, laptele, uleiul și zeamă de lămâie. Pasează toate ingredientele cu ajutorul unui blender vertical. Pune sosul deoparte.
Curăță dovlecelul de capete și feliază-l subțire.
Sparge cele două ouă într-un bol separat, adaugă un praf de sare și mixează bine.
Trece fiecare felie de dovlecel prin făină, ou bătut și fulgi de porumb și prăjește pe ambele părți, in ulei bine încins.
Scoate apoi pe o farfurie cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Servește dovleceii pane cu sosul de usturoi. Sunt absolut delicioși!
Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.
Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.
Poftă bună!