Dovlecei la gratar

de katty in Mancaruri de legume, 13 Iun 2020 | 8627 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun si mai usor de facut intr-o zi de vara decat o portie de dovlecei la gratar? Ii feliem, ii presaram cu sare, apoi, dupa ce s-au scurs ii prajim la gratar.
Ii servim cu usturoi si putin ulei de masline,cu  sos tzatziki,  cu branza si rosii ori cu ce mai dorim noi.  

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cat mai tineri
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la gratar:

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.

Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor. Scoatem dovleceii intr-un vas.

Pisam usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline. Turnam peste dovlecei si amestecam usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei