Dovlecei crocanti

de Miha in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2009 | 15188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei micuti (cca 500 g)
  • 200 ml iaurt/lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g telemea de vaca
  • pesmet si fulgi de porumb
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei crocanti:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.

Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.

Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza.

Bastonasele de dovlecel se usuca cu un prosop absorbant si se pun in amestecul de iaurt. Apoi se tavalesc bine bine prin amestecul de pesmet.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.

I-am servit calzi, cu sos de hrean si turte englezesti.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei crocanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (2)

rivka 1

14.10.2009, 11:32

mmm ce bune trebuie sa fie , mai ales cu sosul de hrean ....

Oana 1

15.10.2009, 00:56

De-asta fac si eu neaparat! Suuuper arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si miez de lapte