Dobletino se da bun pe langa peste!

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 2746 vizualizari

 

Când te apucă cheful de joacă, apoi chef te ține. La fel și pe mine. În sezonul ăsta, dovlecii Hokkaido m-au inspirat o grămadă. Carnea lor de un portocaliu aprins m-a fascinat. Sunt dulcii si aromați, numai buni să te tot bucuri de gustul lor în combinație cu tot felul. 
În tura asta, am făcut o garnitură, zic eu, deșteaptă pentru pește. Deșteaptă pentru că refuz să-i spun grosier ”chutney”, doar pentru că am uitat să spunem românește pe nume unei alăturări cinstite de ceva lângă altceva în farfurii. E mai bun dacă e străin. Doar că pentru a fi fost chutney ar fi fost nevoie de niște condimente pe care eu i le-am refuzat. 
Unde mai pui că gustul toamnei trebuie să păstreze aroma locului. Așa simt eu. Chutney de dovleac e contradicție în termeni. Poate de mango, de papaya, de ceva de genul... Dovleacului îi șade bine cu Europa. Dar, recunosc e și asta o chestiune de gust.
Și când te lovește cheful de mirosuri pe care nimeni să nu le recunoască, dar toți să le adore, mâncărica asta devine un ”must have”, ori ca să fie în limba locului e un ”musai, no!”.  Unde mai pui că o vor adora și vegetarienii, iar carnivori vor savura combinația gustului de carne lângă ceva aparte. Eu aș vedea-o și lângă grătar de pui, sau poate o friptură bine piperată de porc, dar mai ales de vită.
http://klausburger.blogspot.de/2016/11/dobletino-garnitura-desteapta-de.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac Hokkaido de maxim 700 gr
  • 3 morcovi potrivit de mari
  • 1 portocală
  • 2 mandarine
  • sucul de la 1/2 lămâie mică sau limetă
  • 200 gr seminte de dovleac rumenite în cuptor
  • 50-100 gr de migdale crude, fulgi
  • 1/2 rodie
  • 1/2 linguriță fulgi de chilly
  • sare, piper, 1 lingură de miere/zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobletino se da bun pe langa peste!:

1. Într-o tigaie neaderentă pune dovleacul curățat de coajă, de semințe și tăiat cuburi potrivit de mari. Pune puțin ulei (nu mai mult de 50 ml) și călește-l până devine lucios. Între timp răzuiește morcovii curățați și adaugă-i lângă dovleac. Mai lasă la călit până se înmoaie puțin și morcovii, apoi adaugă sare, piper, și zeama de lămâie sau de limetă dar și zeama de la portocală. Completează cu apă dacă e nevoie, dar să nu treacă peste legume nivelul de lichid. Lasă la scăzut la foc mic.

2. Curăță mandarinele și taie feliile în cuburi potrivit de mari; scoate sâmburii de rodie, și lasă la prăjit în cuptor semințele de dovleac. Când s-a făcut dovleacul din tigaie, trage tigaia la o parte și adaugă mierea, semințele, bucățile mandarină și mai dă tigaia la foc cât să se încingă o dată bine toate la un loc, apoi trage tigaia de pe foc și lasă mâncărica să se odihnească sub capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobletino se da bun pe langa peste!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane