Desert Victoria sponge cake

de Dea_Dea in Torturi, 20 Mar 2020 | 3304 vizualizari

 

Daca tot am 7 ani de bucataras, alaturi de o comunitate asa frumoasa, zic sa sarbatorim

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • o ligurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 gr capsuni
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Victoria sponge cake:

Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. In continuare adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, se mixeaza din nou sa se omogenizeze, iar la final adaugam faina impreuna cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si punem compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, pe hartie de cop. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius timp de 30-40 min. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se incepe asamblarea, dar nu inainte de a bate frisca.  

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou jumatate de blat, se pune dulceata, frisca, cealalta jumatate de blat iar deasupra se pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Victoria sponge cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)