Desert tort simplu

de dantes in Torturi, 14 Mar 2019 | 3535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacaua
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort simplu:

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de corp amestecandu-se usor. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor circa 40 minute la 180 grade. Cand este gata se lasa la racit si se taie in doua.

Crema

Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb pe bain marin pana se ingroasa, apoi se adauga cacaua si se amesteca bine si se lasa la racit.

Faina se amesteca cu putina apa si se fierbe pana devine de consistenta smantanei si se lasa la racit.

Untul se freaca pana devine spumos, apoi se amesteca treptat faina fiarta, se adauga ouale si se mixeaza bine.

Se insiropeaza putin blatul cu apa cu zahar si se pune crema, se decoreaza dupa preferinte, eu am ornat cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu arome de menta si lamaie, decorat cu fructe de padure - Reteta cu nr. 900