Desert tort de ciocolata

de cristina1985 in Torturi, 25 Noi 2019 | 3336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar pudra pentru aluat
  • 75 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
  • 6 oua
  • 20 g cacao
  • 1 lg-ta praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca ciocolata cu aroma de rom
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200-300 ml apa
  • 4-5 lg zahar (daca mai trebuie mai puneti)
  • 1-2 lg-te ness
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 125 ml lapte
  • 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
  • 50 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma, apoi adaugati treptat 75 g zahar pudra si mixati. In aluatul cu cacao, se pune spuma de albusuri,amestecand usor.

Se toarna aluatul intr-o forma de tort de 25-26 cm diametru, unsa cu ulei (de preferat cu hartie de copt) si se coace in cuptorul preincalzit, timp de 45 minute. Dupa 20-30 minute, va uitati pe geamul cuptorului sau verificati. Cand introduceti scobitoarea in mijloc, trebuie sa iasa curata. Atunci este gata!

Se lasa la racit si pregati crema.

Crema: Se pune la incalzit laptele, iar praful se amesteca cu 4 lg zahar si putin lapte din oala.Se toarna in cratita de pe foc (inainte de a fierbe -daca laptele este pasteurizat) si se amesteca ,pana se ingroasa.Cand este gata, inchideti focul ,lasati la racit,apoi adaugati untul.

Blatul l-am taiat in doua: am introdus cutitul la mijlocul grosimii blatului,pana in centru si am rotit farfuria, astfel au rezultat doua blaturi.

Am insiropat primul blat cu un sirop facut din zahar, apa, ness, esenta rom.Apoi, se intinde crema,se pune al doilea blat ,se insiropeaza din nou si se pune glazura.

Glazura: se topeste ciocolata cu laptele si zaharul pudra,in baie de aburi.Se lasa  la racit, se tine in frigider 30 minute, apoi se intinde pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura