Desert tort cu frisca si fructe

de xana in Torturi, 17 Noi 2017 | 11710 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 180gr faina
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri margarina topita
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 3 kiwi
  • 10 capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu frisca si fructe:

Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam.  Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne opri din mixat, apoi margarina topita tot in fir subtire.

Cu ajutorul unei spatule si cu miscari de jos in sus incorporam galbenusurile, apoi faina cernuta.  

Intr-o forma rotunda inalta, unde am asezat in prealabil hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Pentru crema, batem frisca cu zaharul pudra pana devine o crema ferma. Taiem fructele in cubulete mici si le amestecam cu frisca, pastrand cateva bucatele de fructe si 2 linguri de frisca simpla pentru decor.

 Cand blatul s-a racit, il taiem in doua jumatati si il umplem cu crema apoi il decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!