Un tort facut la comanda pentru un barbat de peste 50 ani! Tortul a fost apreciat de toti invitatii si super gustos!
Pentru blatul vanilat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel. Adaugam galbenusurile si le omogenizam de jos in sus, pe urma punem faina cu praful de copt cernute in 2 transe si amestecam usor pana obtinem o compozitie grosuta, iar la finam adaugam uleiul, laptele si vanilia si amestecam din nou pana obtinem o consistenta pufoasa si aerata. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 21cm si dam la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30-40 minute sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem in 2 felii egale.
Pentru blatul de cacao: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul trepata, pe urma cu un tel amestecam ingredientele uscate si cernute in 2-3 transe si cu miscari usoare de jos in sus omogenizam compozitia, iar la final adaugam esenta de rom dupa gust. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 21cm si dam la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 10-15 minute sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem putin pana scoatem o foaie de blat de aceeasi grosime ca foile de vanilie. Siropul: adaugam intr-un ibric apa cu zaharul si lasam pe foc pana da cateva clocote, apoi adaugam vanilia esenta sau alte arome care va plac.
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Punem foile de gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata, lasam cateva secunse si amestecam pana omogenizam compozitia, adaugam foile de gelatina si amestecam pana cand sunt topite in totalitate. Trecem ciocolata printr-o sita si o amestecam cu frisca batuta cu putin zahar pudra si omogenizam.
Pentru mousse-ul de afine: Punem foile de gelatina in apa rece. Incalzim coulis-ul de afine si adaugam foile de gelatina, amestecam pana la omogenizare si pana cand gelatina s-a topit, o trecem printr-o sita si o amestecam cu frisca batuta cu putin zahar pudra, apoi omogenizam totul foarte bine.
Asamblare:
Pe un platoul asezam prima foaie de vanilie, asezam un inel detasabil cu folie de acetata de jur-imprejur, insiropam, turnam jumamate din mousse-ul de ciocolata, asezam 3 banane curatate si taiate pe lungime apoi punem restul de mousse. Asezam blatul de cacao si dam totul la rece 20min. Pe urma insiropam blatul maro, turnam mousse-ul de afine si in interiorul cremei adaugam cateva prajiturele de profiterol umplute cu vanilie. Eu le-am facut in casa cu o zi inainte, dar voi le puteti cumpara sau sa le evitati daca nu doriti! Adaugam si ultima foaie, apoi dam tortul la rece pana a doua zi.
Inainte de a acoperi tortul cu crema sa nu uitam sa insiropam si ultimul blat de vanilie!!! Pentru crema de nivelare:
Mixam untul moale, adaugam crema de branza, omogenizam si la final zaharul il punem in 3 transe si mixam dupa fiecare. Vom obtine o crema legata si perfecta pentru nivelare.
Cand il acoperim, punem un strat foarte subtire, dam la rece 30 min, apoi il acoperim cu restul de crema.
Ornam dupa bunul plac!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro