Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone

de oanapl in Torturi, 7 Iun 2017 | 4942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 20ng zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone:

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o lingura de lemn.

Ungi cu unt o forma de tort, nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute, la 180 de grade C. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet, apoi il tai in doua.

Intre timp, bati frisca impreuna zaharul si zaharul vanilat pana se intareste.

Adaugi frisca batuta peste mascarpone si amesteci pana se omogenizeaza.

Hidratezi gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor, pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin. Pastrezi intr-un vas 1/3 din crema mascarpone, iar restul cremei o amesteci cu gelatina.

Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni crema mascarpone (amestecata cu gelatina) si asezi cel de-al doilea. Lasi tortul in frigider pentru 1-2 ore.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile. Imbraci tortul cu crema mascarpone.

Masori o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Pui ciocolata (topita pe baie de aburi) intr-un posh la care s-a atasat un varf rotund si subtire, decorezi fasia dupa plac. Infasori hartia de copt in jurul tortului si il dai la rece cateva minute, pana se intareste ciocolata, apoi cu grija inlaturi hartia de copt.

Mixezi frisca lichida cu zaharul pudra si decorezi tortul dupa imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii