Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

de Panacris in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 2902 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un răspuns la o provocare a generat un desert fin și inovativ, cel puțin pentru mine. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 100 g cafea boabe 
  • 250 g mascarpone 
  • 100 g zahăr pudră 
  • 1 gălbenuș ou 
  • cca. 100 g dulceață de dovleac a la Panacris (https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html)
  • 9 bucăți pișcoturi 
  • 1 plic tort gelle Dr Oetker 
  • 3 linguri zahăr tos 
  • cca. 2 linguri miez de nucă aromat cu scorțișoară 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea:

Tiramisu reţetă originală

Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea.

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.

În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.

Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)

Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie