Desert Tiramisu cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 23 Mai 2019 | 3943 vizualizari

 

Un desert delicios inspirat de la Desert de Casa.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 250 g mascarpone
  • esenta de rom
  • Alte ingrediente:
  • 225 g capsuni curatate de codite
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 21 piscoturi bicolore
  • 3 capsuni + cacao pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu capsuni:

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca foarte bine, apoi se incorporeaza branza mascarpone, crema de galbenusuri si esenta de rom.

Se da crema la rece.                   

Capsunile se aleg si se pun deoparte, iar siropul rezultat se dilueaza cu 100 ml apa si se da in clocote ca sa se topeasca zaharul de tot. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se inmoaie sapte piscoturi in sirop si se aseaza pe un platou. Cu ajutorul unu posh se pune un strat de crema. Se adauga un strat de capsuni, care se preseaza. Se pune cate un pic de crema din loc in loc peste capsuni, apoi se mai pune un strat de piscoturi insiropate. Se pun din nou crema, capsuni, putina crema din loc in loc, inca un strat de piscoturi insiropate si din nou crema. Se pudreaza tortul "Tiramisu" cu cacao, iar in mijlocul sau se pun trei capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]