Desert tarta cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 27 Noi 2017 | 3319 vizualizari

 


tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu ceva timp în urmă după o rețetă de-a lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 140 g unt
  • 1 cană și jumătate de făină albă
  • pentru umplutură:
  • 2 gălbenușuri
  • 180 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 400 ml smântână dulce
  • zahăr (după gust)
  • esență de rom / cognac / sherry (opțional)
  • 20 g fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata:

Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în tavă unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță, să nu se umfle. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Ciocolata și smântâna le pui într-o oală cu fundul gros și amesteci până când se topește ciocolata, apoi lași să se răcească puțin și adaugi gălbenușurile și amesteci bine.
Opțional poți adauga esență de rom / cognac / sherry. Dacă ți se pare prea amară, poți adăuga zahăr. Torni crema în aluat și coci la 175-180 de grade C, timp de 15 minute, până se întărește umplutura.
După ce scoți tarta din cuptor, presari peste ea fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine