Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Ian 2021 | 7098 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 520g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1,5 kg mere
  • 100g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100g fulgi de ciocolata
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mere si ciocolata - 950:

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.

Se da la o parte si se lasa la racit .

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de mere se intinde uniform pe foaia de aluat.

Se presara jumatate din fulgii de ciocolata uniform pe toata suprafata si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 5-6 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 45-50 minute)

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mere si ciocolata - 950" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]