Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura

de simona72 in Prajituri, 13 Oct 2020 | 13648 vizualizari

 

Rulada este un desert de efect, simplu si gustos. Eu am folosit fructe congelate, dar, desigur, puteti sa folositi fructe proaspete, de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • Pentru crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar
  • 1 plic extract de vanilie 
  • 200 gr zmeura congelata
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura:

Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacaua trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor. Pregatim tava mare a aragazului cu hartie de copt. Se pune aluatul in tava, se niveleaza cu spatula pe toata suprafata, se da tava la cuptorul incins la 175-180 grade C, pentru 15 minute.

Dupa ce s-a copt foaia de blat pentru rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta de varfuri moi. Adaugam toata branza mascarpone si mixam pana crema se intareste. Atentie sa nu mixati prea mult si crema sa se taie. La final adaugam extractul de vanilie si 150 gr zmeura.

Peste foaia de blat intindem crema, presaram restul de fructe si rulam usor pana obtinem o rolada. Imbracam rulada in folie de prospetime si dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.

Se topeste ciocolata si se orneaza rulada. Se feliaza cu un cutit si se serveste. Este foarte aspectuoasa si absolut delicioasa.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan de casa