Desert rulada cu crema de mure

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Sep 2019 | 3573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Dimensiune tava:
  • 27/37 cm
  • Crema:
  • 350 g mure
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure:

Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul picaturii: se pune o picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie atunci cand farfuria este inclinata, dulceata este gata. Se lasa sa se raceasca.

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

 Cand blatul este gata, se pune cu tot cu hartia de copt peste un prosop umed si se ruleaza in el. Se lasa asa pana cand se raceste total. 

Dupa aceea, se mixeaza frisca si se amesteca cu dulceata de mure. 

Se desface blatul din prosop, cu mare grija, eventual va puteti folosi de un cutit lung si subtire. 

Se intinde circa jumatate din crema peste blat, apoi acesta se ruleaza. 

Se transfera rulada pe un platou si se decoreaza cu restul de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mascarpone si dulceata