Desert rece cu mure

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2012 | 9889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. mure
  • 500 gr. branza de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja)
  • 50 ml. vin alb (demisec)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu mure:

Omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, iaurtul, zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, gelatina( a se respecta reteta de pe plic - atentie: nu fierbeti gelatina), in final adaugam doar 300 gr. mure (100 gr. pastram pentru sirop), omogenizarea trebuie facuta cu miscari blande pentru a nu strivi murele.

Pregatim o tava cu forme - tapetata cu staniol (apasam staniolul cu grija pentru a prelua forma tavii), turnam compozitia, acoperim tava si o lasam la frigider 12 ore. Scoaterea  desertului din tava, o vom face cu grija, asezam un platou sau farfurie deasupra desertului si cu o miscare hotarata, rasturnam desertul pe platou sau farfurie.

Pregatirea siropului: vom pune la fiert murele, vinul si zaharul tos, pana cand se va topi zaharul si siropul se ingroasa putin. Siropul RECE se va turna peste desert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rece cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi