Desert rasturnica cu caise

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Aug 2017 | 3772 vizualizari

 

Am avut ca inspiratie reteta Lui Timea https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-piersici-78927.html.
Am schimbat fructele, un pic proportiile si modul de pregatire. Am scos cacaua si am adaugat vanilie, ca sa se simta mai bine gustul caiselor.
A fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura
  • 1 kg caise
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasturnica cu caise:

Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.

Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat.

Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu zaharul vanilat pe toata suprafata ei.

Se asaza caisele cu pielita in sus, una langa alta, cu spatii cat mai mici intre ele.  

Intr-un castron, se bat albusurile cu un praf de sare.  

Se adauga zaharul, 140 g, si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si se mixeaza.

Se adauga laptele si uleiul si se amesteca in continuare.

La final, se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula usor, sa nu se lase.

Compozitia se toarna peste caise in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se rastoarna pe un platou imediat ce se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnica cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si stafide