Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

de lucy2002 in Prajituri, 19 Ian 2020 | 7004 vizualizari

 

Am vazut reteta la Jamila si am zis ca trebuie s-o probez si eu, acum cu sarbatorile de iarna ia venit randul. Multumesc pentru reteta Jamila!
Am mai adaugat in plus miere de albine in rest am cam respecatat reteta ei.
Este o prajitura aromata si usor de facut.
,,Bunatati pentru Craciun''

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere de albine poliflora
  • 200 gr unt cu 80% grasime
  • un pliculet praf de copt
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 250 ml lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200-250 gr nuca de cocos razuita
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit bine  taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura, scuturam excesul, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

Glazura:

Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc, cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele, oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac