Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana in Prajituri, 18 Oct 2017 | 9128 vizualizari

 

Prajitura rasturnata cu prune, pufoasa si aromata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune fara samburi
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g unt pentru uns tava

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune:

Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat.

Separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul, pana obtii o bezea. Poti folosi un mixer sau un robot de bucatarie. Intr-un castron mare, amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, vanilia, untul topit si laptele. Amesteca praful de copt cu faina si incorporeaz-o in castronul cu galbenusuri. La final, adauga bezeaua, omogenizand usor, cu o spatula, de jos in sus. Rastoarna compozitia in tava, peste prune. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute si nu uita sa faci testul cu scobitoarea.

Lasa prajitura sa se raceasca, apoi portioneaz-o si scoate cu grija bucatile pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mena29 1

21.10.2017, 07:57

Mmmm, delicioasă! Era tare bună acum la cafea!

dantes 1

22.10.2017, 10:46

Buna!

oanapl 1

20.11.2017, 20:33

Ce bunătate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]