Desert prajitura din albusuri si visine din compot

de Gherca Daniela in Prajituri, 25 Mar 2020 | 3015 vizualizari

 

Daca tot am avut cateva albusuri ramase de la diverse preparate, zic sa fac repede ceva dulce...

Aceasta prajitura, chiar daca este doar din albusuri, blatul a iesit pufos si foarte aromat, iar in combinatia cu visina putin acrisoara, prajiturica este o super combinatie de gusturi!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 220 g zahar
  • 200 g faina
  • 280 g visine scurse din compot
  • 150 ml ulei
  • 120 g iaurt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 g mac macinat
  • putina sare
  • In plus:
  • 30 g cacao
  • 40 g faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri si visine din compot:

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
     Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la final faina impreuna cu praful de copt si omogenizam bine totul.

    Compozitia rezultata o impartim in 2. Intr-o parte adaugam cacao si putina esenta de rom, iar in cealalta parte restul de faina si putina esenta de vanilie.

     Intr-o tava patrata (de 24cm), eu am pus in yena, tapetata cu hartie de copt, punem lingura cu lingura din cele 2 compozitii pana terminam. Deasupra, asezam visinele din compot, apasand-le usor in interiorul aluatului, iar inainte de a da tava in cuptor o scuturam putin pentru a nu forma goluri in timpul coacerii.
    Caocem prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 30-35 minute.
    Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o puteti pudra cu zahar pudra, sau dupa bunul plac...cu frisca sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri si visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]