Desert prajitura de post cu dovleac

de Lau in Prajituri, 21 Ian 2021 | 2793 vizualizari

 

retete festive de iarna
M-am inspirat de aici-https://www.lauraadamache.ro/2015/11/prajitura-de-post-cu-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovleac placintar ras
  • 300 g faina
  • 125 zahar
  • 200 ml lapte de soia
  • 70 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g migdale/nuci tocate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu dovleac:

Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam  faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam uleiul,esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Presaram nuca sau migdale tocate potirvit pe toata suprafata prajituri.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]