Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

de oanapl in Prajituri, 20 Oct 2017 | 7449 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei căreia îi mulțumesc. :*
Nu am respectat întru totul rețeta. Eu nu am folosit ciocolată albă în cremă, iar pentru ornat am folosit mai puțină ciocolată neagră și nu am pus biscuiți. Chiar și așa prăjitura a fost delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat (30 x 20 cm):
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 llinguri cacao
  • 10 pișcoturi
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • pentru cremă:
  • 400 g iaurt
  • 250 g mascarpone
  • 80g zahăr
  • 7 g gelatină
  • 1 conservă compot mandarine
  • pentru ornat:
  • 50 g ciocolată neagră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine:

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la scurs. Cu sucul din conservă, însiropezi pișcoturile, dar nu foarte tare.

Separi albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bați împreună cu un praf de sare. Le mixezi până devin albe și dense, apoi adaugi zahărul măcinat treptat și mixezi până când obții o bezea lucioasă, fermă. Adaugi gălbenușurile și le încorporezi în bezea. Adaugi făina cernută cu bicarbonatul și cacaoa și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. 

La final adaugi și uleiul, omogenizezi și torni compoziția deasupra pișcoturilor. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 25 de minute.
Scoți prăjitura și o lași la răcit în tavă.
Separat, hidratezi gelatina în restul de suc de la conservă. 
Mixezi crema mascarpone cu zahărul măcinat apoi adaugi iaurtul și omogenizezi compoziția.

Gelatina o topești pe baie de aburi, apoi o adaugi în compoziția de iaurt și omogenizezi totul. Adaugi și mandarinele în cremă.
Peste blatul răcit, torni crema, nivelezi frumos și dai la rece pentru minim o oră.
Ciocolata neagră o dai pe răzătoare și decorezi prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura