Desert prajitura cu nuca si crema caramel

de Veronica22 in Prajituri, 18 Ian 2020 | 3543 vizualizari

 

Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive.
"Bunatati pentru Craciun".

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • 500 gr faina
  • 120 gr nuca macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 75 gr amidon
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Decor:
  • 150 gr ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema caramel:

Foi:

Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare.

Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios.

Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii 10 min.

Se pun una peste alta cu foia de copt fiecare.

Crema:

Se caramelizeaza 100 de gr de zahar la care se adauga apoi untul si laptele amestecat cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta apoi se lasa la racit.

Impartim crema in 3 parti si umplem foile pe care le suprapunem cu atentie. La inceput se pot rupe usor dar se vor inmuia apoi de la crema.

Infoliem foile umplute si le dam la rece pentru 5-6 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si nuca macinata. Se portioneaza si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

20.01.2020, 12:02

-Licurici- 1

20.01.2020, 12:07

Rocsi 1

20.01.2020, 19:01

Aceste prajituri cu foi coapte pe dosul tavii, mi se par atat de minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]