Desert prajitura cu mere

de dantes in Prajituri, 5 Iun 2018 | 4206 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor  
Prajitura rezistenta la transport si la caldura, numai buna pentru picnic.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 2 Kg mere
  • 100 g zahar
  • 20 g scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In acest timp curatam merele le dam pe razatoarea mare si le calim cu zahar si scortisoara.

Cand aluatul a crescut, il impartim in doua si il intindem in foi de dimensiunea tavii in care coacem prajitura.

Se tapeteaza tava, se asaza o foaie de aluat, apoi merele calite si racite si se pune deasupra cealalta foaie de aluat si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se da la copt circa 40 minute; se face proba cu scobitoare. Se taie dupa ce s-a racit la dimensiunea pe care o doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars