Desert prajitura Boema de post

de Gicuta in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 30195 vizualizari

 

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema de post:

Blat: Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.

Sirop: Amestecam toate ingredientele, mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute. Dam deoparte, adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura: O preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Crema: Punem frisca pe foc intr-o craticioara la incalzit (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Inainte de folosire o mixam cateva minute.

Asamblare: Indepartam marginile prajiturii, o taiem cubulete si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte. Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, cu ajutorul unui posh trasam un cerc generos de crema de ciocolata pe fiecare bucata. Deasupra ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

UrsanMihaela 1

23.03.2018, 13:42

buna si aspectoasa

Ancutsa 1

08.12.2018, 15:41

Foarte buna!

Gicuta 1

10.12.2018, 23:34

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau