Desert placintele cu mere si gem de gutui

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 3166 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta congelate
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 140 g margarina
  • 2-3 linguri gem de gutui
  • zeama de la o portocala
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere si gem de gutui:

Pregatim umplutura de mere. Calim merele rase, cu 100 g zahar, pana scade tot lichidul. Amestecam merele calite cu gemul de gutui.

Topim margarina. Cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare foaie de placinta. Asezam 2-3 foi una peste alta, apoi punem cateva linguri din umplutura pe latura mai ingusta si rulam.

Asezam rulourile in tava cu hartie de copt, mai ungem partea superioara cu margarina, presaram putin zahar si introducem tava in cuptorul incins, pana se rumenesc.

Scoatem placintelele din cuptor si, dupa ce s-au racorit, distribuim pe partea superioara sucul de portocala, cu ajutorul unei pensule.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

Rocsi 1

31.03.2017, 20:14

Bune placintelele cu mere!

mirela0911 1

02.04.2017, 10:57

Imi plac!

Dulciuri cu Georgiana 1

03.04.2017, 08:43

Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si banane