Desert placinte cu nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 9 Iul 2017 | 5455 vizualizari

 

M-am inspirat de la Miha

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar
  • 20 g drojdie
  • sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 7 linguri lapte condesat
  • 100-150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 100 g smantana dulce
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 20 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu nuca de cocos:

Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta.

Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecul de galbenus; incepem sa framantam aluatul, adaugand treptat untul topit si racit.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un castron, amestecam smantana cu laptele condensat, coaja de portocala, esenta de vanilie, adaugam nuca de cocos pana ce obtinem o pasta ferma si consistenta.

Aluatul crescut il impartim in bucati egale, fiecare bila se aplatizeaza putin si pe mijlocul fiecareia, adaugam cate o lingura de umplutura.

Se ridica marginile, se strang formand o bocceluta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu inchizatura in jos. Le lasam sa se odihneasca 20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul batut cu untul topit.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Cand sunt calde, le ungem cu miere de albine si le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]