Desert placinta cu mere si pere

de Ancutsa in Prajituri, 26 Sep 2020 | 2076 vizualizari

 

Plăcintă cu mere și pere si aluat pufos.
Aluatul obținut are 1,5 kg și este suficient pentru două deserturi. Eu am preferat să fac și plăcintă și cornulețe, așadar umplutura prezentată mai jos este pentru o plăcintă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutură:
  • 4 mere,
  • 2 pere Santa Maria,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 anason stelat,
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • ½ linguriţă scorţişoară,
  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscată,
  • 250 g unt,
  • 430 g făină pentru patiserie tip 550,
  • 340 g făină albă 000,
  • 2 ouă,
  • 190 ml apă rece,
  • 250 ml borș,
  • Un praf de sare,
  • În plus:
  • Aprox 60 g făină, pentru blatul de lucru,
  • Pesmet, după gust,
  • Lapte, pentru uns, după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si pere:

 

 

Pentru umplutură:

Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.

 

Pentru aluat:

Amesteci untul/margarina cu un oraf de sare și ouăle, adaugi alternativ câte o jumătate din fiecare tip de făină, borșul și apa, amesteci puțin, apoi adaugi drojdia și restul de făinuri. Frămânți până obţii un aluat moale şi lucios. Datorită conținutul de unt, aluatul trebuie dat la frigider, pentru a putea fi lucrat.

 

Pentru a lucra mai uşor, împarte aluatul în două bucăţi egale. Eu am făcut dintr-o bucată de aluat, plăcintă, iar din cealaltă, cornulețe.

 

Aluatul pentru plăcintă îl împarți mai departe în două bucăți: una va fi baza, cealaltă capacul.

Întinzi  primul aluat (baza) în foaie subţirică pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt. Presari pesmet, adaugi umplutura de fructe și o nivelezi, apoi presari din nou pesmet.

 

Celălalt aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie mai grosuţă şi îl decupezi după plac, apoi așezi cu grijă capacul plăcintei.

 

Ungi plăcinta cu puțin lapte și o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumeneşte (22-25 de minute).

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/placinta-cu-mere-si-pere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat