Desert placinta cu dovleac

de katty in Dulciuri, 20 Noi 2021 | 3127 vizualizari

 

Am vrut sa trisez putin si sa fac o placinta cu foi din comert, dar trebuie sa recunosc ca partea cea mai grea a fost sa gasesc niste foi care sa contina doar faina, apa si ulei.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de placinta
  • 100 gr ulei din samburi de struguri
  • 1 kg pulpa de dovleac
  • 50 gr zahar brut
  • scortisoara pudra
  • 2 linguri pesmet
  • 50 gr unt
  • 100 ml apa minerala
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.

Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic.  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.

Ungem o forma cu ulei. Asezam cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra. Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala. Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pana se rumeneste. Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.

Portionam in momentul servirii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

22.11.2021, 15:46

O astept pe aia cu mere

- Andreea - 1

22.11.2021, 17:34

Tare buna este .. si noua ne plac tare mult placintele fie ele cu dovleac,mere,etc....

Panacris 1

22.11.2021, 22:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu dovleac