Desert pasca fara aluat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 47641 vizualizari

 

Ii multumesc Jamilei pentru reteta minunata! N-am rezistat sa nu o prepar! Iata rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza dulce de vaci 
  • 6 oua mari
  • 400 gr smantana 12% grasime
  • 200 gr unt ( maxim 65 % grasime)
  • 200 gr zahar
  • 4-5 linguri de gris
  • 4-5 linguri de faina
  • 90 gr stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie/o fiola de esenta vanilie Dr. Oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.

Adaugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul.

Amestecam bine, adaugam samantana si apoi stafidele.

Punem compozitia intr-o forma rotunda (a mea are 26 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute.

Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte ( eu am lasat-o aproximativ 4 ore), o scoatem din tava si o taiem dupa bunul plac.

 

TIPS-URI

1

Branza dulce de vaci trebuie scursa foarte bine de apa.

2

Eu am servit felia de pasca cu cateva lingurite de dulceata de mure de la Bunatati din natura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]