Desert papanasi

de -Licurici- in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 4129 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci;
  • 200 g faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat;
  • esenta de vanilie;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • smantana;
  • dulceata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

  1. Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala.
  2. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine. 
  3. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale.
  4. Se intinde pe o planseta tapetata cu faina si se taie cerculete de diametrul dorit, apoi se prajesc in ulei incins.
  5. Se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  6. Se sevesc cu smantana si dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni