Desert oua dulci cu fragi

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mai 2022 | 4132 vizualizari

 

E despre Oua...nu am reusit sa le fac de Paste, le-am facut acum, ca acum a picat momentul sa-mi testez formele de silicon

 

INGREDIENTE

  • forme de silicon jumatati de ou
  • 370 ml smantana pentru frisca
  • 80 g lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 3 foi de gelatina
  • cca 100 g fragi + 50 g frisca
  • ciocolata topita pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert oua dulci cu fragi:

Intr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am pus pe baie de abur ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a devenit fluida, am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine. Amestecul de ciocolata cu gelatina l-am incorporat in frisca cu lapte condensat. Separat am amestecat cele 50 g frisca cu fragii. Am turnat compozitia in formele de silicon in mijlocul fiecarei forme am pus un pic de fragi cu frisca.. Am bagat formele in lada frigorifica pentru cca 5 ore. Dupa 5 ore am scos formele de la frig, am scos din forme jumatatile de ou, le-am  asezat pe un platou si le-am ornat cu ciocolata. Numai bune de savurat.N-am avut eu chef de bibili, ca in capul meu era ceva de genul sa fac si ''galbenus'' in mijloc, data viitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert oua dulci cu fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]