Desert napolitane de post

de Bunica in Dulciuri, 29 Mar 2019 | 3702 vizualizari

 

Un desert la indemana oricui .Nu trebuie sa stai la caldura cuptorului,sa stai sa ornezi sau sa coci foi pe dosul tavii.Asa-i ca va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 300 g. miez de nuca
  • 400 g. zahar
  • 1300 g. margarina
  • 100 ml. apa calda
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane de post:

Ia o cratita de 3 l.

Pune zaharul la caramelizat.

Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata.

Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare.

Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute.

La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute.

Cand crema este legata se imparte in 4 parti.

Pune o foaie de napolitane pe o tava.

Intinde peste foaia de napolitana o parte din crema si intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Se procedeaza la fel cu celelalte foi si restul de crema.

La final se obtine o prajitura cu 5 foi si 4 straturi de crema.

Peste ultima foaie de napolitana se aseaza o alta tava sau un tocator si o greutate.

Prajitura se taie peste cateva ore sau a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

29.03.2019, 21:14

Buni, atat de multa margarina? Sau e un zero in plus aolo? ?

Rahela Velicu 1

29.03.2019, 22:34

dantes 1

30.03.2019, 09:36

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]