Desert mucenici moldovenesti

de MihaelaKitchen in Dulciuri, 3 Oct 2017 | 3027 vizualizari

 

A venit randul ca in acest an sa prepar pentru prima data Mucenici, am ales varianta moldoveneasca. Nu-s prea incantata de cum au iesit, asta e dintr-o greseala minora de-a mea ca i-am rulat prea mult si optuletii mei au iesit mai firavi decat ar fi trebuit, cu toate ca sunt aromati , au o pufosenie a lor si data viitoare sunt sigura ca imi vor iesi mult mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 5 linguri rase de zahar
  • 70 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata (7gr) / 25 gr drojdie proaspata
  • 1 plic cu coaja de portocala insiropata (asa am cumparat-o dim comert) / o puteti inlocui cu coaja rasa de portocala
  • 260 ml lapte caldut / daca tineti post inlocuiti cu apa
  • 1 vf cutit de sare
  • nuca macinata (ingredientul secret)
  • miere
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Intr-un castron se adauga faina si in mijloc faceti un locas unde veti adauga drojdia uscata, zaharul, uleiul, aroma de portocala si mixati cu mixerul, in acest timp turnati in firicel subtire laptele pana cand aluatul il absoarbe. Adaugati si sarea. 

Mixati cu mixerul pana devine un aluat elastic.

Formati snururi lungi si nu foarte subtiri, din care realizati ulterior mucenici in forma de 8.

Se asaza in tava tapetata cu hartie si se vor lasa mucenicii la crescut pentru 1 ora.

Dupa ce s-au dospit, se vor unge cu apa/lapte sau galbenus de ou.

Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Mucenicii se vor coace pentru 15-30 minute la cuptor (depinde de cuptor in parte). Pe ai mei i-am lasat fix 30 minute.

Incalzim mierea circa 1 minut pana va deveni fluida. Cu ajutorul unei pensule se ung mucenicii calzi din cuptor si se pudreaza din belsug cu ingredientul secret, nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]