Desertul la pahar este o variantă rapidă și delicioasă pentru a servi ceva gustos și ușor. Este un desert versatil în care poți crea combinații pe gustul tău sau poți folosi ingrediente rămase în cămară sau în frigider.
Pentru a pregăti acest Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios, ai nevoie de câteva ingrediente: pișcoturi, zahăr, mascarpone, smântână și fructe.
Cum se prepara acest Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios:
Pregătește întâi siropul.
Pune zahărul la caramelizat într-o cratiță. Atenție să nu îl arzi! În momentul în care capătă culoarea chihlimbarului, stinge cu apă și lasă pe foc până se topește și se formează sirop. Ia de pe foc și lasă la răcit.
Într-un bol, amestecă brânza mascarpone, smântâna lichidă și zahărul. Mixează până bine se omogenizează și capătă consistență crema, apoi pune-o în frigider.
Curăță și taie căpșunile cubulețe.
Pregătește paharele pentru a monta desertul.
Trampeaza (însiropează) pișcoturile și așază-le la baza paharelor. Cu ajutorul unui poche, șprițeaza un strat de cremă și adaugă cuburi de căpșuni și afine. Așază alt strat de pișcoturi insiropate, crema și fructe. Decorează cu fruze proaspete de mentă.
Pune desertul la rece până în momentul servirii.
Este răcoritor, delicios și ușor de făcut.