Desert inghetata de zmeura

de Rocsi in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 4616 vizualizari

 

Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi!
Inghetata pregatita in casa este cea mai buna si delicioasa, in plus nu este plina de coloranti si arome. Am facut-o putin acrisoara cum imi place, cu zmeura de gradina si a iesit o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr zmeura proaspata
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 galbenus
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 6-7 sticksuri de ciocolata cu portocala (astea le-am pus pentru ca le aveam in frigider)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de zmeura:

Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata.
Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider.
Dupa acest timp, scoatem zmeura de la frigider, o pasam cu blenderul.
Trecem piureul prin sita, aruncam semintele ce raman in sita.
Galbenusul il amestecam cu celelalte doua linguri de zahar, adaugam laptele.
Amestecam totul bine, apoi turnam acest amestec intr-un bol de inox, il transferam pe baie de aburi. Invartim cu telul pana zaharul este complet topit. Il luam de pe foc, il lasam sa se racesca.
Frisca rece o mixam pana devine spuma.
Adaugam amestecul de galbenus cu lapte si mai mixam cateva secunde.
Punem vanilia, piureul de zmeura trecut prin sita, invartim cu o paleta.

La final, incorporam zmeura oprita si bucatale de sticksuri de ciocolata.

Punem compozita obtinuta in vase ramekine (sau puteti folosi o caserola, un vas mai mare), le acoperim si dam inghetata la congelator 5-6 ore sau chiar peste noapte.
O scoatem din congelator cu 10 minute inainte sa o servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura