Desert inghetata cu ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 24 Iul 2017 | 3267 vizualizari

 

Am făcut ani de zile la rând torturi de înghețată, bune, iar în ultimul timp, m-am mai inspirat și de la alte rețete, dar cu unele am cam dat greș, ceva nu se potrivea...
Precizez că e o înghețată cu ciocolată, de-adevăratelea, pentru că adeseori am auzit de dulciuri pretinse cu ciocolată, dar erau cu cacao...E bună, nu necesită amestecarea din jumătate în  jumătate de oră, nu face ace (pentru că nu e cu lapte, decât în cantitate neglijabilă, laptele fiind cel care se face... ace, pentru că are apă!)
Eu am folosit ciocolată cu lapte, pentru că asta-mi place, dar pentru că e foarte dulce, recomand o ciocolată mai puțin dulce, ca să puteți pune zahăr la frișcă (altminteri, smântâna nu se prea bate).
Țineți aproape, mai am două tipuri de înghețate (că doar e concurs, nu?) în congelator, din ce în ce mai bune...

 

INGREDIENTE

  • 3 gălbenușuri
  • 2 tablete de ciocolată de câte 100 grame
  • 6 linguri rase de zahăr tos fin
  • 2-3 linguri de lapte
  • 300 ml smântână
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu ciocolata:

Se taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată.

Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit încă tot zahărul) cu 2-3 linguri de lapte, (care ajută la topirea zahărului) și se amestecă întruna, până ce se îngroașă.

Se lasă foarte puțin la răcorit, timp în care porționați ciocolata rămasă. 

Topiți ciocolata în amestecul de gălbenușuri cu ou. Veți observa că va începe să se întărească, pe măsură ce se răcește, dar amestecați în continuare pentru uniformizare, căci își va reveni când veți pune frișca.

Smântâna se mixează bine cu celelalte 3 linguri rase de zahăr, până ce rezultă o frișcă legată. 

Se toarnă frișca în amestecul de ciocolată cu gălbenușuri, lingură după lingură  și se uniformizează ușor înghețata. Se adaugă ciocolata tăiată bucățele mici, se încorporează bine și se toarnă înghețata într-o formă, după care se dă la congelator.

A doua zi poate fi servită, cu orice toping vă place și cu fulgi de ciocolată.

Lăsați înghețata de ciocolată câteva minute, după ce o scoateți din congelator, înainte de a o servi.

TIPS-URI

1

Puteți să puneți gălbenușurile la bain-marie, chiar dacă nu s-a topit tot zahărul. Grație laptelui și căldurii de la bain-marie, zahărul se va topi foarte ușor.

2

Nu lăsați să se răcească amestecul de gălbenușuri și zahăr, pentru că nu veți mai putea topi ciocolata. Spre sfârșit, compoziția se va îngroșa/întări, dar își va da drumul în momentul în care veți pune frișca.

3

Este bine să puneți într-o pungă de unică folosință, curată, forma cu înghețată, pentru a nu lua alte mirosuri din congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu visine