Desert gogosi de post

de adry88 in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 8213 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa minera
  • 100 ml ulei
  • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post:

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat omogen si usor lipicios.

La final, framantam aluatul cu ulei, pana ce nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-o foaie, decupam formele dorite (eu am folosit o cana), lasam sa mai creasca putin pe masa.

Le prajim in baie de ulei, la foc potrivit.

Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher