Desert gogosele rapide

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Apr 2020 | 5128 vizualizari

 

Rapide, pufoase si putine, sa nu ne ingrasam....:D Eu am pus ingredientele la ochiometru ca n-am avut cu ce sa le masor...dar am sa scriu cu aproximatie.

 

INGREDIENTE

  • cca 120 g iaurt gras ( eu am avut de oaie cu vaca si bivolita )
  • cca 30 g smantana grasa
  • 1 ou ( de gaina nestresata )
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie mai mica
  • esenta de rom ( sau ce esenta va place )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 110-120 g faina , eu am pus cca 130 g pt. ca si smantana si iaurtul au fost grase
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele rapide:

Intr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici foarte subtire.

Punem la incins uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogoselele. Uleiul trebuie sa fie bine incins, se prajesc pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Se scot cu spumarul si se asaza pe o farfurie cu servetel pus, sa se absoarba surplusul de ulei.

Se pot servi pudrate cu zahar sau simple.

Sa aveti pofta, dispar repede din farfurie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele rapide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]