Desert cremsnit

de claudiaO in Prajituri, 7 Oct 2019 | 2895 vizualizari

 

Initial crema era destinata unei prajituri alba ca zapada, doar ca nu am reusit foile, care au devenit niste minunati biscuiti pentru copii, iar crema am refolosit-o.
Din ciclul nimic nu se arunca, totul se transforma si refoloseste...

 

INGREDIENTE

  • crema:
  • 10 linguri faina,
  • 1300 ml lapte dulce,
  • 10 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie jumate,
  • 200 ml smantana de frisca,
  • 250 g unt 82 % grasime
  • foi de cremsnit de la Boromir.
  • Pentru decor zahar pudra vanilat.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit:

Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu faca crusta. Cand s-a racit, mixam untul moale cu budinca, vanilia, coaja si zeama de lamaie si la final punem frisca batuta. Iese o crema fina si aerata.

Scoatem foile si punem pe prima jumatate din cantitatea de crema, punem a doua foaie, acoperim cu crema si asezam la final a treia foaie. Asezam deasupra un taler gros si dam la rece pana a doua zi, pentru fragezire.

A doua zi portionam cremsnitul si pudram bine cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

08.10.2019, 17:44

dantes 1

09.10.2019, 15:04

Bun!

Rocsi 1

09.10.2019, 19:56

Nu am mai mancat de foarte multi ani cremsnit! Este delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]