Desert cornulete cu dulceata

de Rahela Velicu in Prajituri, 23 Oct 2017 | 14030 vizualizari

 

Cu dulceata aromata de trandafiri... minunate!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • aprox. 250 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 130 ml apa minerala
  • 500 - 550 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • dulceata de trandafiri
  • aprox. 250 g zahar pudra 
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata:

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros.

Dupa ce a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri, iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.

Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pentru aprox. 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.

Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Ies 2 tavi din aceasta compozitie.

2

Untura poate fi inlocuita cu unt de 80% grasime

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]