Desert clatite cu dulceata

de Oana in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 9737 vizualizari

 

Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 300 ml lapte rece
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • optional, o lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • putin ulei pentru uns tigaia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu dulceata:

Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.
Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire. 
Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este nevoie de zahar in compozitie, mai ales daca alegi umpluturi dulci cu dulceata sau crema de ciocolata.
Lasa aluatul de clatite sa se odihneasca 10-15 minute.
Intre timp, pune pe foc sa se incinga o tigaie pentru clatite. Unge-o cu putin ulei si pune compozitia cu un polonic. Intinde uniform aluatul pe toata suprafata, inclinand tigaia in toate partile. Cand incepe sa faca mici bule la suprafata, intoarce clatita pe partea cealalta.
Nu este nevoie sa ungi tigaia de fiecare data, pentru ca untul din compozitie nu va lasa aluatul sa se lipeasca.
Au iesit 12 bucati pe care poti sa le umpli cu dulceata, sa le rulezi sau sa le impaturesti in patru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]