Desert clafoutis cu struguri

de Catalina L in Prajituri, 9 Noi 2018 | 3911 vizualizari

 

O reteta de sezon cu struguri  proaspeti.
Un desert simplu, rapid si parfumat cu lichior limoncello.
Rezultatul este minunat, serviti-o bine rece. Strugurii sunt crocanti, singura problema sunt samburii, ideal ar fi de folosit struguri fara samburi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/clafoutis-cu-sttruguri.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g de struguri albi
  • 200 g de struguri negri
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 120 g de faina
  • 40 cl de lapte
  • 4 cl de limoncello
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu struguri:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati strugurii, uscati boabele de strguri.

Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello.

Lasati sa marineze 20 de minute.

Amestecati ouale cu restul de zahar. Adaugati faina si apoi treptat laptele.

Verificati coacerea cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar puudra. Taiati in portii si dati la rece.

Serviti prajitura rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase