Cuscus cu leurdă

de adriana65 in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 13018 vizualizari

 

Martie şi aprilie sunt lunile în care leurda se găseşte din plin în pieţe aşa că trebuie să profităm de această plantă binefăcătoare organismului nostru, aceasta fiind un bun detoxifiant şi are un conţinut bogat de vitamine şi minerale. Poate fi folosită în diferite mâncăruri, salate sau sosuri (o să vedeţi într-o postare ulterioară).
Acum că suntem în post, mâncarea prezentată aici este binevenită.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 100 g cuscus
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (eventual curăţat de seminţe)
  • 1/2 legătură leurdă (50 g)
  • 1/2 linguriţă pătrunjel verde uscat
  • 1/2 linguriţă coriandru uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare

Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu leurdă:

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute  tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc, se acoperă cu o farfurie sau un capac din sticlă care se potriveşte perfect şi se lasă cuscus-ul să se umfle.După 15 - 20 minute, cu ajutorul unei furculiţe, se amestecă uşor pentru a se afâna şi se adaugă frunzele de leurdă tocate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu leurdă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu leurda