Curry de vinete

de Brindusa in Mancaruri de post, 15 Oct 2011 | 7980 vizualizari

 

Reteta asta s-a nascut din pofta mea nemarginita de a manca ceva Indian. Adevarul e ca nu mai facusem dede mult ceva aromat si iute, asa ca am inceput sa caut prin ladita cu legume adusa din gradina. Vinetele mov si frumusele mi-au atras atentia, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete nu foarte mari
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, rasi fin
  • 3 cm radacina de ghimbir, rasa fin
  • 4 rosii
  • cate 1 lingurita de: coriandru boabe, chimion, schinduf
  • 2 cm scortisoara
  • 2 linguri pudra de turmeric
  • 1-2 ardei iuti mici, uscati
  • 7 linguri cu ulei de porumb sau floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • garnitura de orez cu mustar negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de vinete:

Mai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm.

Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le poti da coaja jos inainte, daca vrei. Pentru asta pune la fiert 1litru de apa. Cand apa clocoteste, pune rosiile spalate inauntru si lasa-le pana numeri la 10. Scoate-le din apa fierbinte si se vor decoji foarte usor. De data asta, mie mi-a fost cam lene :D

Pune coriandru, chimion, schinduf, ardeiul uscat, scortisoara intr-un mojar macina-le pana ajung praf (poti face asta si cu o rasnita electrica). In final amesteca cu 1 lingurita de turmeric.

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune praful de condimente din mojar si prajeste-le putin.

 Pune usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin.Adauga ceapa si las-o pana ce devine sticloasa.

Pune rosiile si amesteca bine. Acopera tigaia cu un capac etans silasa la foc mic pana ce rosiile sunt aproape fierte.

Pune sare, restul de turmeric, vinetele si amesteca. 

Acopera cu un capac etans si lasa curry-ul la foc mic, pana ce vinetele devin moi. Inchide aragazul.

Taie marunt frunzele de patrunjel si amesteca-le in mancarea de vinete.

Curry-ul de vinete se mananca alaturi de orez basmati fiert cu putin mustar negru, sau cu paine naan  .

TIPS-URI

1

Eu nu folosesc niciodata pentru mancarea curry praful cu acelasi nume. In primul rand pentru ca nu stiu ce poate sa contina si in al doilea rand pentru ca se poate face un amestec de condimente mult mai rapid si mult mai gustos. Oricum, daca vrei sa faci mancare indiana adevarata, niciodata sa nu folosesti praf de curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute