Curcan marinat cu citrice

de mihaelar63 in Curcan, 4 Dec 2014 | 6077 vizualizari

 

Daca doresti friptura delicioasa de curcan la cuptor , cea mai potrivita metoda este marinarea cu citrice . Poti folosi lamai , mandarine , portocale , limeta .

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan [1.5 kg spate ]
  • 1 lamie -zeama
  • 2 clementine
  • 2 linguri untura curcan
  • 6 catei usturoi
  • ierburi de Provence[cimbru,rozmarin,maghiran,busuioc,oregano]
  • fulgi de chilli
  • ardei iute verde
  • frunzulite oregano
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan marinat cu citrice:

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .

Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .

Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptorul incins .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se incearca carnea daca este patrunsa .

Se stropeste carnea cu grasimea formata si se mai lasa 5-10 minute sa se rumeneasca .

Decorati friptura cu felii de citrice , ardei iute si frunzulite verzi de oregano sau busuioc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan marinat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)