Curcan cu spanac

de ianculubita in Curcan, 12 Mar 2014 | 5909 vizualizari

 

Am facut o pauza pentru ochi, acum sa trecem la treaba; nu stiu daca place la toata lumea aceste verdeturi pline de vitamine pe care eu, personal, abia le astept sa apara pe piata sau in gradina noastra.
Va recomand pentru ca sunt foarte sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 1 leg. usturoi verde
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • 1 lingura cocentrat de legume
  • sare
  • tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu spanac:

In primul rand ne ocupam de spanac: il curatam de nervurile groase, il spalam in multe ape reci, si il oparim 3minute.

Il scurgem iar dupa ce s-a racit il taiem si-l lasam deoparte.

Carnea spalata, taiata in portii mici daca e cazul, o inabusim in ulei cu putina apa, adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, concentratul si amestecam bine.

Dupa cateva minute adaugam spanacul, bulionul, sare, sarea de lamaie, punem capacul si lasam sa fiarba pana scade.

Dupa ce a scazut si carnea este fiarta, mai potrivim de gust, adaugam si sarea de lamaie, tarhonul, punem capacul si oprim focul.

Servim imediat, dar si rece este bun.

TIPS-URI

1

sarea de lamaie,este optionala; eu pun de fiecare data la spanac pentru ca este prea dulce

2

de asemenea tot optional e sa amestecat mancarea cand e gata cu 1-2oua batute

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline